Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Hedersmedborgare på bokmässa

Har endast missat två mässor

Publicerad 28 september 2012
Förstora bilden - Björn_Hellberg_2012-09.jpg

Laholms hedersmedborgare, Björn Hellberg, är en populär författare. På bok- och biblioteksmässan i Göteborg signerar han böcker under fyra dagar.

I 28 år har bok- och biblioteksmässan arrangerats på Svenska Mässan i Göteborg. Endast två av dem har Laholms hedersmedborgare, Björn Hellberg, missat.
- Den första, 1985, hörde jag talas om i efterhand. Jag missade också en i slutet av 1980-talet, säger han, samtidigt som han signerar sin senaste bok ”Skarprättaren” och får en varm kram av läsaren.

Kramar tar han gärna emot av läsekretsen. På torsdagen och halva fredagen, som är vikt för bransch- och biblioteksfolk, finns också utrymme för lite bokprat och omfamningar. Under lördagen hinns det knappast med. Bokälskare strömmar till mässlokalerna och Björn skriver så pennan glöder.

Travar med böcker ligger på disken framför Björn på bok- och biblioteksmässans första dag.

- Det är fantastiskt roligt att vara här och möta mina läsare. Att många av dem återvänder till mina böcker känns extra inspirerande, säger han.

Just som han signerar en bok passerar Bosse Bildoktorn i vimlet och hejar glatt på Björn.

Syns väl

Han sitter strategiskt vid en av ingångarna till mässhallarna. Glatt tar han emot sina läsare. Traven med böcker på disken krymper raskt. Men det är inget bekymmer. Han är väl förberedd. För att möta den förväntade åtgången på den senaste boken har han åtskilliga lådor med fler exemplar. Det lär behövas. Ty arrangörerna räknar med att över 100 000 besökare tar sig till mässhallarna under mässans fyra dagar, och Björns böcker säljer bra. De senaste fem deckarna har sålts i över 550 000 exemplar. Av ”Skarprättaren” har närmare 15 000 exemplar gått ut till bokhandlarna.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 september 2012