Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Ingen drottning till jubileum

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Drottning Margrethe kommer inte till Knäred

Publicerad 17 april 2012

Än lever hoppet om kunglig glans över fredsseminariet i Knäred den 20 januari 2013. Det tilltänkta mötet mellan den svenske kungen och den danska drottningen gick dock i stöpet när det danska hovet meddelande att de inte har möjlighet att medverka.

- Det är naturligtvis mycket tråkigt att ingen från det danska kungahuset har möjlighet att komma till invigningen av 400-årsjubileet av freden i Knäred, säger projektledare Reino Jacobsson.

Hoppades på danskar

På olika sätt har han arbetat för att få drottning Margrethe till Knäred. Men det var svårt att få respons på propåerna. Därför hoppades Reino Jacobsson att någon av de många danskar som kom till Skärtorsdagens möte i Knäreds bygdegård skulle kunna hjälpa till. Men ingen av dem hade direkta kanaler till Amalienborg. Några föreslog kronprins Fredrik som ett alternativ, men inte heller det bar frukt.

Hoppet om kunglig glans lever dock kvar hos projektledaren, åtminstone till i maj då besked ges om det svenska kungahusets medverkan.

- Givetvis hoppas jag på deras närvaro vid invigningen, säger Reino Jacobsson.

Ambassadörer i panelen

Kunglig glans den 20 januari hade naturligtvis varit kronan på verket, men seminariet har ändå goda förutsättningar att få stor uppmärksamhet. I panelen sitter nämligen flera kända personer: ambassadörerna Sven-Olof Petersson och Torbjörn Pettersson, historiker Dick Harrison och utrikesminister Carl Bildt. Dessutom arbetas det för att även få dansk representation i panelen. Bland annat har den tidigare danske utrikesministern Uffe Elleman-Jensen nämnts.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: LDX
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 17 april 2012