JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Kampanj mot langning

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Kampanj mot langning

Publicerad 14 juni 2012

Jonas Magnusson uppmanade vuxna att inte köpa alkohol till minderåriga.

”Tänk om langa inte till mig”.
Med detta budskap informerade på torsdagen högstadie- och gymnasieelever kunder på Mellby center om vikten av att inte köpa alkohol till tonåringar.

- En del föräldrar tror att deras ungdomar dricker mindre om de köper ut till sina barn. Resultatet blir tvärtom. Genom att förse sina barn med alkohol visar de att det är okej att dricka. Och dricker man hemma så dricker man ute, säger Casandra Hallberg.

Inställningen bland föräldrar i Laholms kommun är emellertid betydligt liberalare, vilket flera undersökningar fastlagt.

- Bland alltför många föräldrar är det accepterat att köpa alkohol till sina tonåringar. Det försöker vi ändra på genom olika insatser. Kampanjen ”Tänk om langa inte till mig” är ett exempel härpå. Framöver ska vi också regelbundet diskutera alkoholvanor på föräldramöten, säger Jannica Johansson, ungdomssamordnare på Laholms kommun.

White Party

Valet av dag för kampanjen mot langning var ingen slump. Skolavslutningstider innebär för många alkoholdebut. Mycket är vunnit om denna kan skjutas på. Laholms kommuns bidrag till detta är bland annat fredagens satsning på drogfritt White Party disko på Lagagården i Laholm.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: LOL
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 14 juni 2012