JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Laholm växer

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Kommunen växer med 80 personer

Publicerad 21 februari 2012

Under 2011 drev Laholms kommun inflyttarkampanjen "Kom in - kom hem" på ett flertal platser i kommunen bland annat i samband med Stadsfesten.

Under 2011 ökade befolkningen i Laholms kommun med 80 personer till totalt 23 470. Ökningen berodde helt och hållet på en förhållandevis stor inflyttning, så många som 1 151 personer flyttade till kommunen.

Men det fanns också kommuninvånare som lämnande bygden för bland annat studier och arbete på andar orter. Därmed blev skillnaden mellan antalet inflyttade och utflyttade 143 personer. Flertalet av dem som bosatte sig i kommunen bodde tidigare utanför Hallands län. Så många som 706 personer tillhörde denna grupp. Därutöver kom 125 från utlandet.

Vart flyttade då de tidigare kommuninvånarna? Av 1 008 personer flyttade 361 till någon ort inom Hallands län, 575 till övriga Sverige och 72 till utlandet.

Laholms kommun har således ett positivt flyttningsnetto. Värre är det med födelsenettot, det vill säga skillnaden mellan födda och döda. Under 2011 föddes 205 barn medan rekordmånga, 261, dog.

Kust och centralort ökade mest

Hur fördelade sig då ökningen mellan församlingarna i kommunen? De två stora vinnarna i dragkampen om nya invånare är Laholms och Skummeslövs församlingar. Laholm, som också omfattar norra kustområdet, ökade med 87 och Skummeslöv, som omfattar såväl det södra kustområdet som Skottorp, med 36. Det innebär att de senaste årens trend håller i sig. Laholms tätort och kusten är mest lockande att flytta till. Övriga församlingar stod i stort sett stilla eller minskade något, med ett undantag när. Ränneslöv-Ysby tappade så många som 35 personer.

- Med tanke på konjunkturläget måste befolkningsökningen ses som en bra måttstock på kommunens attraktivitet. Men det är också angeläget om att kommande befolkningsökning sprids till hela kommunen för att en god service ska kunna upprätthållas för alla, säger planeringssekreterare Karl-Axel Jansson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: NZB
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 21 februari 2012