Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Laholms stadsfest blev en festlig dag

Laholms stadsfest blev en festlig dag

Publicerad 16 juli 2012

Barnens egen fest, på Laholms stadsfest, var bland hoppborgar på Gröningen.

Stadsfest med björnen Funky och dansbandet Date. I år slog arrangörerna för Laholms stadsfest på stort där det fanns något för både liten och stor.

Under lördagen den 14:e juli arrangerades för åttonde året i rad, i dess nuvarande tappning, Laholms stadsfest där festfixarna Jonas Ahlin och Laholms köpmän höll i trådarna. Festen startade med en barnparad på stadens gator, där ett 40-tal barn deltog, fram till stortorget där invigning hölls av kommunchef Nils Danred.

I strålande solsken vandrade skaror av barn och vuxna bland marknadsknallar och hoppborgar. Nytt för i år var ett uppblåsbart lekland där även de yngsta kunde springa och hoppa av sig sommarenergin.

- Det är en härlig stämning när barnen är glada och springer runt, sa Anette Andersson, vars dotter Tova hoppade runt i en av borgarna.

 

På kvällen vankades det musik och dans när Laholm bjöd in till fest.
På kvällen vankades musik och dans för hela slanten när Laholm bjöd in till fest

På kvällen nalkades festligheter på hästtorget där en handfull olika band framträdde sina sommarfavoriter med dansandes och sjungandes människor framför. Dessa, som trots förespårelse om regn, kom glada med feststämningen - och det bra vädret - i behåll.

- Det är trevligt med sådana här kvällar. Bra väder, härlig musik och god mat, sa Kaj Winblad. En av alla som var nöjda med årets stadsfest.

 

Text och bild: Clara Bergenfelz

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 16 juli 2012