Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Laholmsungdomar i topp

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Laholmsungdomar i topp

Publicerad 07 november 2012

Gymnasieungdomarna i Laholms kommun ligger i topp bland landets kommuner. 87 procent av dem går ut gymnasiet med slutbetyg, vilket är 9,6 procentenheter bättre än rikssnittet. Allra bäst går det för tjejerna. Nio av tio får slutbetyg efter tre års studier.

Varje år genomför Sveriges kommuner och landsting (SKL) en undersökning av gymnasieutbildningen i landet med bedömning av olika parametrar. I den senaste genomlysningen fokuserades på antalet elever som fullföljer sin utbildning på tre år och går ut med slutbetyg. Därmed är de behöriga att söka vidare till högskolor och universitet. Till skillnad från elever som lämnar skolan med ett samlat betygsdokument. För dem är däremot dörren till högskole- och universitetsvärlden stängd.

För tydlighets skull ska påpekas att SKL:s studie inte är ett mått på enskilda skolors prestation. Utan ett mått på hur många av gymnasieungdomarna i en kommun som går ut med slutbetyg. I Laholms kommun är det exempelvis knappt hälften som går på Osbecksgymnasiet. Resten studerar på andra gymnasieskolor.

Fjärde bäst i landet

SKL:s siffror från 2011 är verkligen positiva för Laholmsungdomarna. Att 87 procent av dem lämnar gymnasietiden med slutbetyg innebär att kommunens gymnasieungdomar är fjärde bäst i landet. Rikssnittet ligger på 77,4 procent. Bland tjejerna var resultatet än bättre. 90 procent av dem fullföljer utbildningen, vilket ger dem en förstaplats bland alla kommuner.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 1WN
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 7 november 2012