Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Life-pristagare

Life-pristagare med företagsanknytning

Publicerad 13 september 2012

Samtliga tre kvinnor som nominerats till årets Life-pris har ett förflutet inom näringslivet. Småland har de också gemensamt. Systrarna Karin och Louise Hintze har sina rötter i Gnosjö och den tredje kandidaten, Anette Palander, undervisar i Vaggeryd.

Tillsammans med samverkanskommunerna i Entreprenörsregionen har Laholms kommun instiftat ett årligt pris till lärarstudenters examensarbeten om entreprenörskap. LIFE-priset, (lärare inspirerar fram entreprenörskap). Priset är på 50 000 kronor och delas ut till ett eller flera examensarbeten som läggs fram vid högskolorna i Borås, Halmstad, Jönköping och Linnéuniversitet (Växjö/Kalmar).

Systrarna Karin och Louise Hintze har vid Linnéuniversitet lagt fram uppsatsen ”Examensarbete för gymnasieskolans yrkesämnen” inom området kreativitet som en del av entreprenörskap och entreprenöriellt lärande i skolan. I dag arbetar Louise som gymnasielärare i ekonomi och media på Jensengymnasiet i Göteborg. Samma ämnen undervisar Karin i på JB gymnasiet i Uddevalla.

Den tredje nominerade till Life-priset, Anette Palander, har vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping lagt fram uppsatsen ”En kartläggning av teknikprogrammet Felix på kultur- och kunskapscentrum i Vaggeryd”. Hennes inriktning ligger inom området entreprenöriellt lärande. Hon arbetar som gymnasielärare i matematik, naturkunskap och entreprenörskap på Fenix kunskapscentrum i Vaggeryd.

Den 19 oktober presenteras Life-pristagarna på Haganäsgymnasiet i Älmhult.

För mer information om programmet  och anmälan, klicka på nedanstående länk.

Entreprenörsregionen

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 13 september 2012