Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Mellbystrandsskolan byggs om

Mellbystrandsskolan byggs om

Publicerad 03 december 2012

Om- och tillbygganden av Veingeskolan F-9 är i stort sett klar. Nu ligger en ny skola i stöpsleven. Mellbystrandsskolan F-6 ska byggs om och till. Det symboliska första spadtaget tas onsdagen den 5 december klockan 15 med bland annat servicenämndens ordförande Margareta Bengtsson (M), företrädare för teknik- och servicekontoret samt entreprenören på plats.

Trångboddhet har länge präglat Mellbystrandsskolan. Antalet elever har vuxit stadigt och lett till att matsalen använts för undervisningsändamål. Nu byggs skolan om och till för att hysa närmare 230 elever.

- Allt fler barnfamiljer flyttar till kustregionen. Därför måste vi bygga ut skolan för att klara det tryck vi länge brottats med, säger Kent-Arne Andersson.

När arbetet slutförts under hösten 2013 får eleverna på nytt en matsal och en helt ny idrottshall, som ersätter den gamla gymnastikhallen. För kustborna, och för den delen även för en del andra kommuninvånare, blir detta också ett lyft. Med en idrottshall på orten öppnas möjligheten för betydligt fler fritidsaktiviteter inomhus.

Under tiden som skolan byggs om och till bussas eleverna till paviljionger vid Veingeskolan.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: F8A
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 3 december 2012