Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Byggnadsförslag visas upp på stadsfesten

Byggnadsförslag visas upp på stadsfesten

Publicerad 13 juli 2012

År 2009 kom första ansökan om planförändring på kvarteret Hästen in till kommunen från fastighetsägaren Staffan Pålsson och i fjol visades det första, av två, samrådsförslag upp. På Laholms stadsfest den 14:e juli finns möjligheten att kommentera förslagen.

I dagsläget finns två planförslag framtagna där första alternativet är en större tegelbyggnad på sex våningar mot det senaste förslagets smalare byggnad med åtta våningar. Planen för byggnationen står Laholmsarkitekten Lars Harrysson för, i samarbete med Fredblad arkitekter och fastighetsägaren.

I dagsläget är området indelat i fem långsmala tomter med östra sidan angränsande till Trädgårdsgatan. Syftet med de framtagna detaljplanerna är att skapa en förtätning av bebyggelsen i centrala Laholm och på så vis utveckla centrum med fler bostäder och kommersiell verksamhet.

Ny bebyggelse väcker åsikter

På stadsfesten den 14:e juli kommer Laholms kommun, i ett tält placerat på stortorget, visa upp de förslag som ligger inför förtätningen av Laholms stadskärna. Förslagen kan under dagen granskas och diskuteras med ansvariga från bland annat Laholms kommun. 

 Nybyggnadsförslag ett för kvarteret Hästen i centrala Laholm.
Ovan: Nybyggnadsförslag ett för kvarteret Hästen i centrala Laholm.

 

 Nybyggnadsförslag två för kvarteret Hästen i centrala Laholm.
Ovan: Nybyggnadsförslag två för kvarteret Hästen i centrala Laholm.

 

Text: Clara Bergenfelz
Skisser: Fredblad arkitekter

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 13 juli 2012