Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Osbeck firar pris

Osbeck firar pris

Publicerad 08 mars 2012
Förstora bilden - Kalas_Osbeck_2012-02.jpg

Rosa prinsesstårta sitter fint i alla miljöer tycker Johan Knutsson, Dennis Ljungberg och får medhåll av sina klasskamrater på produktionstekniska programmet.

Osbecksgymnasiet är en av de bästa gymnasieskolorna i Landet på teknik och samarbete. Det tycker Teknikföretagens branschorganisation.

Under två femårsperioder har Teknikföretagen satsat 50 miljoner kronor för att lyfta teknikämnet och den tekniska utbildningen i Sverige. En del i arbetet med att lyfta de tekniska utbildningarna har varit att utse Årets Teknikutbildning som är ett sätt att utmärka, uppmuntra och belöna framstående teknikundervisning samt tekniska och naturvetenskapliga utbildningar.

Årets Teknikpris

Lennart Holmgren, initiativtagare till ansökan och lärare på industritekniskaprogrammet, firar med tårta.Redan 2007 sökte Osbeck priset som premierar de gymnasieskolor som påvisar extra bra samarbeten mellan skola och näringsliv. Då räckte skolan inte riktigt ända fram, men efter de förbättringar som gjorts under de senaste åren, inte minst med Teknikcollege certifieringen och renovering av lokalerna, kände Lennart Holmgren, lärare på industritekniska programmet på att nu var det dags att ansöka igen.

Gemensamt pris

Tillsammans med några av de företag skolan samarbetar med, så skickade Lennart in ansökan, där skolan fick fylla i en del av ansökan och samarbetsföretagen fick fylla i en del där man beskriver sitt arbete och sin samverkan mellan skola och näringsliv.

Bland alla andra sökande skolor var det Osbeck tillsammans med fyra andra skolor som vann. Det fina priset ger en prischeck på 250 000 kr till skolan samt diplom till företagen man samarbetar med.

Firar i omgångar

Redan förra veckan började skolan fira sin vinst som är ett bevis på att skolan är duktiga på att jobba tillsammans med näringslivet.

Om någon vecka kommer man att få ta emot en prischeck på 250 000 kronor tillsammans med företagen som får diplom för deras delaktighet.

Fortsatt utveckling

Prispengarna ska användas till att utöka samarbetet mellan skola och företag, de kan ge möjlighet för lärarna att praktisera och kompetensutvecklas hos samarbetsföretagen eller att kunna undersöka hur andra skolor och företag arbetar tillsammans.

Ett gott exempel

Belöningen är också att Teknikföretagen följer upp hur skolan fortsätter sitt arbete och ger möjligheten för lärare och företag att berätta för andra skolor och företag om sitt goda exempel.

Text och bild:  informatör Anna-Lena Karlsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 8 mars 2012