Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Prisutdelning i fullmäktige

Fyra delade på tre priser

Publicerad 18 december 2012
Förstora bilden - Susanne_Samira_Lotta_Jan_Ove_Margit_Jenni_Anderas_.jpg

Årets mottagare av kommunala priser (stående från vänster): Susanne Peter, Samira Batarseh, Lotta Gustafsson, Jan Ove och Margit Nilsson, (sittande från vänster): Jenni Anna Gustafsson, Andreas Johansson, Ragnhild Paulsson och Eva Edlund

Med musikalisk inramning av Kulturskolans ungdomar delade Laholms kommun ut tre priser på årets sista fullmäktigemöte. Till årets förening utsågs ”Laholm utan gränser”, kulturpriset gick till Vardagsmuseets skapare, Jan Ove och Margit Nilsson, och miljöpriset till Ängskulla förskola och Andreas Johansson.

Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året är alltid extra högtidligt. När förhandlingarna slutförts avslöjas vilka som fått kommunens tre priser: årets förening, årets kulturpris och årets miljöpris. Beloppet för utnämningarna är på vardera 10 000 kronor.

Vinnarna har givetvis kontaktats långt i förväg så att de kan närvara, men utöver dem är det endast några få politiker och tjänstemän som vet vilka som ska kliva upp på scenen i Laholms teater. Hemligheten ska släppas där.

Det var också något som makarna Jan Ove och Margit Nilsson tog bokstavligt.

- Vi har inte sagt ett ord till våra barn om att vi fått kulturpriset. Det blir en överraskning för dem när de läser lokaltidningarna i morgon (läs onsdag), säger makarna.

Makarna var ensamma om kulturpriset liksom ”Laholm utan gränser” om utnämningen Årets förening. Miljöpriset delades däremot av Andreas Johansson och Ängskulla förskola. För tio år sedan tudelades också priset. Då, liksom nu, hade kommunstyrelsen två så jämbördiga kandidater att man valde att lyfta fram båda.

Läs mer om Årets förening

Läs mer om Årets kulturpris

Läs mer om Årets miljöpris

Lars-Anders Bengtsson avtackades på årets sista fullmäktigemöte.Centerpartist avtackades

På årets sista fullmäktigemöte avtackades Lars-Anders Bengtsson (C) av fullmäktiges vice ordförande och partikamraten, Roland Gottfridsson. Under tolv av sina 21 år som förtroendevald i Laholms kommun var han ordförande i dåvarande kultur- och fritidsnämnden.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 18 december 2012