Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Simhallen i Laholm stängs

Golv läggs om i simhallen

Publicerad 28 december 2012

När helgerna är över stängs simhallen i Laholm under knappt två veckor för omläggning av golvet, undantaget den del där aktivitetsbassängen är belägen. Ny, och betydligt strävare klinker, läggs ovanpå befintliga plattor.

Alltsedan simhallen öppnades i slutet av september efter sommarens omfattande renovering av bassängerna med ny klinker runt dessa, har golvet varit ett återkommande problem. Istället för att rinna mot golvbrunnarna har vattnet runnit ifrån dessa. Vattensamlingar på klinkerplattor som inte klassats för simhallsbruk har lett till att många ramlat på det tidvis mycket hala golvet. Som provisorisk åtgärd lades mattor på delar av golvet för att undvika fler fallolyckor.

Men snart ska problemet vara ur världen. Från och med måndagen den 7 januari stängs simhallen. Knappt två veckor senare, fredagen den 18 januari, slås portarna upp på nytt. Då har ny klinker lagts ovanpå befintligt golv - med fall mot golvbrunnarna.

- Den nya klinkern är strävare vilket minskar risken för halkolyckor. Erfarenheterna från simhallen i Eslöv och Hörby, där dessa plattor nyligen lagts, är också mycket goda, säger Christer Johansson, anläggningschef i Laholms kommun.

Det största problemet har förstås varit vattensamlingarna. Med nytt golv ovanpå det befintliga ska också fallet åtgärdas så att vattnet rinner ner mot golvbrunnarna.

Under tiden som arbetet pågår är endast aktivitetsbassängen öppen. Här nedan anges vilka verksamheter som genomförs under perioden.

Vecka 2, 7-13 januari

  • Endast skolsimskolor klockan 08.30-13.30.
  • Tisdag & torsdag morgonsim klockan 06.00-08.00 i aktivitetsbassängen.
  • Solarium och massagestol är öppet.
  • Friskvårdsgymmet är stängt.
  • Lördag och söndag stängt.

Vecka 3, 14-17 januari

  • Endast skolsimskolor och allmänhetens simskolor klockan 08.30-19.00.
  • Tisdag och torsdag morgonsim klockan 06.00-08.00 i aktivitetsbassängen.
  • Solarium och massagestol är öppet.
  • Friskvårdsgymmet är stängt.

Simhallen öppnar åter den 18 januari på ordinarie öppettider.

Lördagen den 19 januari stängs simhallen klockan 14.00 på grund av simtävling.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2012