Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Skidbackarna har öppnat

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Dags att se upp i backen

Publicerad 27 januari 2012
Förstora bilden - Vallåsennr2_2012.jpg

Fyraårige Albin Hallbeck stortrivdes i Vallåsens skidbackar.

Äntligen kan vintersäsongen invigas med öppna backar på Hallandsås. Vallåsen öppnade i veckan sin anläggning och Kungsbygget står på tur. Om vädret håller i sig finns med andra ord utsikt att Laholms kommun än en gång fylls med danskar.

Kylan kom och så gjorde också snön. För några dagar sedan sattes snökanonerna igång på Vallåsen och i onsdags öppnades backarna för allmänheten. Även Kungsbygget har börjat lägga snö i backarna och i helgen kan barnen susa ner i sin egen backe.

Det har varit lite för varmt för att lägga snö tidigare, men nu ska det vara kallt åtminstone en vecka till, uppger företrädare för Kungsbygget. Om vädret håller i sig öppnas ytterligare en backe under den kommande veckan.

För att prova på något nytt kör Kungsbygget även igång pulkaåkning i en av skidbackarna. På andra håll i landet har det blivit populärt så nu prövas det även här.

Fem backar på Vallåsen

På Vallåsen har fem nedfarter öppnats.

- Vi har igång fem backar och tre liftar för att få någorlunda jämn fördelning av åkare, säger Fredrik Rundblom, chef på Vallåsen.

Fredrik, som har flyttat till Halmstad från Västerås för att sköta Vallåsen för Branäsgruppens räkning, säger att snön var efterlängtad. Branäsgruppen, som köpte Vallåsen från dess tidigare ägare i höstas, har med Vallåsen tre skidanläggningar i Sverige.

Många danskar i backarna

Vallåsen väntar sig över 1 000 skidåkare i helgen och enligt Fredrik Rundblom brukar hälften av dem vara danskar. När anläggningen öppnades för säsongen kom det cirka 200 personer. Många av dem fick information om öppnandet via anläggningens Facebook-sida, tror han.

Iskall väntan

Om allt klaffar kommer även Sjöalts konstfrusna isbana vid Kungsbygget att öppnas inom kort.

- Kommer det inte mer snö och om kylan håller i sig, så kan allmänheten börja åka skridsko från och med onsdag. Information om åkningen läggs ut på vår hemsida, säger Christer Johansson, huvudansvarig för anläggningen.

Text och foto: Clara Bergenfelz

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: HOM
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 27 januari 2012