Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Skolslut med White party

Skolslut med White party

Publicerad 29 maj 2012
Förstora bilden - Våxtorpsungdomar_White_party_2012-5-30.jpg

Högstadieeleverna på Våxtorpsskolan hjälper till med marnadsföringen av white partyt på Lagagården den 15 juni.

White party med Andy och Chris som DJ:ar på Lagagården I Laholm.
I år satsar fritidsgårdarna i Laholms kommun rejält på skolavslutningen.
- Det kan bli en riktigt minnesrik kväll, säger fritidsledarna Emma Nordling, Elin Kurtsson och Patrik Ekström.

Programmet har utarbetats tillsammans med ungdomarna. Att arrangera White party var också deras idé. För om alla klär sig i vitt skapas en speciell känsla och atmosfär när ljuskäglorna sveper över dansgolvet.

Och med de kända DJ:arna Andy och Chris som kvällens ”dirigenter” blir det mer än musik som fyller lokalen. Snarare show. ”Sjukt häftigt”, som några ungdomar uttrycker det.

Inget samlat grepp

Under de senaste åren har inte fritidsgårdarna tagit ett samlat grepp på skolavslutningarna för högstadie- och gymnasieelever.

- Avslutningar har hållits lite här och var. Med spridda skurar blir det emellertid inte så lätt att satsa på något rejält. Många har också bevistat privata fester. Därför bestämde vi oss för en gemensam drogfri avslutning på Lagagården, berättar Patrik Ekström.

Tradition

Tanken är att årets festligheter blir starten till en tradition med minnesvärda skolavslutningar. Valet av samlingslokal kommer säkerligen att skifta, men Lagagården känns säkerligen väldigt hemma bland ungdomarna. Ty under mellanstadietiden dras många av dem till diskokvällarna i lokalen. Tio kvällar per år hjälper ett 30-tal högstadie- och gymnasieungdomar till med arrangemanget. Som tack för insatsen bjuds de på en Lisebergsresa.

Några av dem är också ”kontrakterade” till White partyt för att rigga ljus- och ljudanläggning.

Vinner Ipad

Fritidsledarna hoppas på fullt hus på avslutningsfesten den 15 juni. Med marknadsföring via affischer men framför allt Facebook räknar de med att närmare 200 ungdomar söker sig till Lagagården. Alla som klätt sig i vitt deltar också i en tävling med Ipad som första pris. Lockande, eller hur?

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 29 maj 2012