Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Vallbergafemma gick vidare

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Vallbergafemma i kvartsfinal

Publicerad 13 december 2012

Bäst i kommunen och en bra bit över genomsnittet för landets femteklassare. Femmorna i Vallbergaskolan har all anledning att sträcka på sig. Resultatet från första deltävlingen i Vi i femman skickade dem till kvartsfinal i direktsänd lokalradio.

- Det är verkligen jätteroligt för klassen att det gick så bra. Jag gläds med eleverna, säger läraren Lena Laurell.

Vi i femman har i år 50-årsjubileum. Under årens lopp har tekniken kring uttagningarna förändrats men frågornas ämnesområden är i stort sett intakt. Då som nu med nyheter i fokus.

I höstas genomfördes den första uttagningen via livesändning av Barnkanalen på nätet. Eleverna förväntades svara individuellt på de 25 frågorna varvid det totala resultatet lades samman och klassens genomsnittspoäng räknades fram.

- Vi var noga med att frågorna skulle besvaras individuellt, för tänk om vi gått vidare och inte hållit oss till reglerna. Den nesan ville vi inte utsätta oss för, säger Lena Laurell.

Kändes bra

Långt innan resultatet redovisades för några dagar sedan kände eleverna att det gått bra, ja riktigt bra. Flera av frågorna berörde ämnen som de läst och diskuterat. Dessutom är klassen lite av ”nyhetsbitare”. Lilla Aktuellt tittar de alltid på och varje vecka förkovrar de sig i nutidsorientering inom olika ämnesområden.

När resultatet redovisades bekräftades känslan. 20,48 i klassnitt med Skottorpsskolan som två i kommunen på 19,31. Med det resultatet i ryggen kvalificerade sig Vallbergafemmorna till kvartsfinal mot en Kungsbackaskola. Kvartsfinalen direktsänds från Radio Hallands redaktion i Halmstad den 17 januari.

Än mer krut på nyheter

Riktigt hur femmorna ska förbereda sig för denna vet inte Lena. Men hon antyder att extra krut läggs på nyheter. Samtidigt är hon övertygad om att eleverna blivit riktigt sporrade av framgången och själva kommer att följa nyhetssändningarna än intensivare.

- Häromdagen berättade en elev att hon fortsättningsvis ska spela in alla nyhetssändningar. Så inte behöver jag knuffa på så värst mycket, säger hon, stolt över sin klass prestation.

Förvånas inte om Vallbergafemmornas jullov tillbringas framför TV:s rullande nyhetssändningar. Att bli bäst i länet är säkerligen något som hägrar. Och i Sverige…

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 724
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 13 december 2012