Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Världsmiljödag i Laholm

Hur mår Laholmsbukten?

Publicerad 29 maj 2012
Förstora bilden - Laholmsbukten_stormen_Berit.jpg

Laholmsbukten är årets tema på Världsmiljödagen den 5 juni.

Temat för årets världsmiljödag är havet. I Laholms kommun uppmärksammas detta genom temakväll på Mellbystrandsgården den 5 juni. Här får man veta mer om tillståndet i Laholmsbukten och vad gemene man kan bidra med för att skapa ett renare vatten.

Världsmiljödagen arrangeras årligen i Laholms kommun med anknytning till FN:s miljötema. I fjol stod skogen i centrum. I det kommunala naturreservatet Såghuslund i Laholm uppenbarade sig då älvor, troll och andra väsen tillsammans med Kitta i dalen.

I år står havet i centrum. För flertalet laholmare är det synonymt med Laholmsbukten – kommunens egen badbalja. Bukten betyder mycket såväl för kommuninvånare som för turister. Få kommuner har en så lång sammanhängande strandremsa som Laholms kommun - tolv kilometer sandstrand.

"Pärlan" kräver vård

Men det är en pärla, som måste vårdas. Hur står det då till med denna ”skatt”?

Det får man veta mer om på världsmiljödagen den 5 juni klockan 18.30. Till Mellbystrandsgården kommer marinbiolog Lars Ohlsson, som redogör för tillståndet i bukten, miljöchef Torsten Kindt, som berättar om vad som gjorts i Laholms kommun, och marinbiolog Kristin Johansson. På världsmiljödagen presenterar hon preliminära resultat om tillståndet under ytan i bukten. Senare under kvällen ger Kristin Johansson tips och råd till åhörarna om vad de bör tänka på för att Laholmsbukten ska bli en än bättre badbalja.

För ytterligare information kontakta

Miljöstrateg Margareta Lindgren
Tfn: 0430-152 73
E-post: margareta.lindgren@laholm.se

Vikarierande miljöplanerare Elin Tallqvist
Tfn: 0430-152 46
E-post: elin.tallqvist@laholm.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 29 maj 2012