Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Veingekök i Arlatävling

Veingekök nominerat till Arlas Guldko

Publicerad 13 januari 2012
Förstora bilden - Marita_Sofia_2010_2.jpg

Än en gång har Marita Enered och Sofia Fridolfs kök nominerats till Arlas Guldko.

För andra året i rad är Solhemmets kök i Veinge nominerat till Arlas Guldko. En prestigefylld nominering där tio av landets bästa kök inom sin klass tävlar om att ta hem priset.
- Det var jätteroligt att vara med i fjol. Att komma ifråga än en gång känns nästan än mer omtumlande, säger kostsamordnare Marie Boström.

Arlas Guldko instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma särskilda insatser inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att varje år lyfta fram och belöna bra förebilder för att inspirera andra att satsa på matglädje och "nära naturen-tänk".

Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

Läcker efterrätt på Solhemmet i Veinge.Länets bästa seniorrestaurang

I slutet av 2010 utsåg Region Halland Solhemmets kök till länets bästa seniorrestaurang. Utnämningen ledde också till att köket kom ifråga för Arlas Guldko. Tillsammans med tio andra kök från hela landet tävlade Solhemmet om priset. 2011 gick det dock Solhemmet förbi. Nu ges ytterligare en chans när köket för andra året i följd hamnat på tio-bästa-listan bland landets seniorkök.

Efter kostsamordnare Marie Boströms anmälan till tävlingen kom fotograf, anlitad av Arla, till Veingeköket för att dokumentera hur personalen arbetar för att skapa matglädje och god matkvalité.

Enligt Marie Boström skiljer sig inte Veingekökets mat från övriga seniorköks anrättningar i kommunen. Däremot finns ett nära samarbete mellan köks- och vårdpersonal, som skapar en positiv matupplevelse.

- Det är lättare att skapa denna i ett litet kök tillsammans med ett äldreboende som inte är så stort, säger kostsamordnaren.

Spänd väntan

Tillsammans med kökspersonalen, Marita Enered, Sofia Fridolf och Helen Berntsson, väntar hon nu spänt på nästa steg i tävlingen. Blir Veingeköket en av de tre kandidater som går vidare till finalen på Grand Hotel i Stockholm den 11 april? Besked ges i månadsskiftet januari-februari.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 13 januari 2012