Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Veingekök missade final

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Veingekök missade final

Publicerad 09 februari 2012

Solhemmets kök på äldreboendet i Veinge gick inte till final i Arlas Guldko den 11 april.
- Tyvärr kom vi inte bland de tre främsta seniorköken i Sverige. Ändå har vi all anledning att vara stolta. Två år i rad har vi nominerats till tävlingen, och det är verkligen ett gott betyg på köket, säger kostsamordnare Marie Boström.

Med tävlingen vill Arla uppmärksamma särskilda insatser inom butik, restaurang och storkök. Tävlingen genomförs i fem kategorier: Bästa miljöarbete, Bästa matglädjeskola, Bästa seniorservering, Bästa snabbmål och Bästa matglädjebutik.

Solhemmet var ett av tio kök som nominerades till Bästa seniorrestaurang. När juryn sagt sitt fanns inte Solhemmet bland de tre främsta. Till final gick Stiftelsen Stora Sköndal, Häradsgården i Trosa och Stiftelsen Danviks hospital, Danvikshem.

- Det har varit otroligt svårt att välja ut de tre finalisterna eftersom samtliga nominerade var så bra. Men vi hoppas att de som inte nådde finalen ändå anmäler sig till nästa års tävling, säger Annika von Sydow på Arla.

Samtidigt ger hon lite tips till köken på insatser som kan flytta fram positionerna. Det handlar bland annat om utveckling av personalen, och att köken i sin anmälan till Arlas Guldko lyfter fram vad som uppnåtts under året, redovisar vad matgästerna tycker och vad som gör köket speciellt i jämförelse med andra.

- Jag ska ta mig en funderare på Arlas rekommendationer. För givetvis vill vi bli så bra som möjligt. Och det gäller samtliga kök i Laholms kommun, understryker Marie Boström.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: PCH
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 9 februari 2012