Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Besök från amt Ludmin

Besök från amt Ludmin

Publicerad 22 oktober 2013

 Den 21-23 oktober besöks Laholms kommun av en delegation från amt Ludmin i norra Tyskland. Ludmin ligger i de gamla svenskmarkerna och tillhörde Sverige i 170 år efter 30-åriga kriget varför Sverige ligger dem varmt om hjärtat. I amtet finns nio samhällen där Ludmin är centralorten. Alla samhällen har en egen borgmästare och med på besöket fanns fem stycken. Syftet med besöket är att prata utbyte inom näringsliv, turism och kultur. Besökarna får bland annat besöka stranden och ta del av de diskussioner som förs om dess utveckling. Vidare fick de besöka nyrestaurerade Kvarnen i Knäred och höra Rolf Åkesson från Knäreds forskarring och hembygdsförening berätta om svenskt föreningsliv och deras ideella arbete främst kring firandet av Freden av Knäred. Provsmakning av slottsosten på Skottorps slott, hjort på Ulvereds hjorthägn och lax på Rökeriet finns på programmet.

 Programmet innehåller även en workshop mellan turismföreträdare från Ludmin och Laholm samt diskussioner om fortsatt utbyte mellan de två orterna.

 Besökarna är mycket förväntansfulla inför det digra programmet och de hoppas även på att få chansen att få se en och annan älg.

Text: Monica Fransson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 22 oktober 2013