Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Bygger lägenheter i Veinge

Bygger lägenheter i Veinge

Publicerad 27 september 2013
Förstora bilden - Rulle_Veinge_2013-09.jpg

Lennart Andersson, som driver Rulles entreprenad AB, bygger totalt 18 lägenheter i Veinge.

Fler hyresrätter är en förutsättning för att Laholms kommun ska kunna växa. Men byggandet har länge stått still. Nu börjar det dessbättre röra på sig. S Pålsson fastigheter AB bygger 36 lägenheter i Laholm och i Veinge bygger Rulles entreprenad AB sex bostäder i en första etapp.

I Veinge har det inte byggts en enda lägenhet på 20 år. Lennart Andersson, som driver Rulles entreprenad AB med ett tiotal anställda, har på senare tid fått en hel del förfrågningar om lägenheter på orten. Såväl unga som gamla letar bostad men i Veinge får de inget napp. Allt är uthyrt.

Under försommaren nästa år öppnas nya möjligheter. Då är den första etappen av tre inflyttningsklar.

- Med det intresse jag mött är jag övertygad om att lägenheterna blir uthyrda omgående, säger Lennart Anderson.

18 lägenheter

Strax öster om Ängskulla, intill Vibeshögsvägen, schaktas nu jord bort för att ge plats åt de första tre kedjebyggda enplanshusen. De två yttersta byggkropparna uppförs i prefabricerade betongelement medan mitthuset blir i trä. Husen förskjuts i förhållande till varandra med en nivåskillnad på 1,2 meter mellan de yttersta fasaderna.

Hela exploateringen omfattar 18 lägenheter med en totalkostnad på cirka sju miljoner kronor. Lägenheterna blir på 62 respektive 72 kvadratmeter med tre rum och kök oavsett storlek.

- Såväl unga som gamla kan ha behov av två sovrum. Med detta upplägg hoppas jag också få hyresgäster med blandade åldrar, säger Lennart Andersson.

Behöver hyresrätter

Byggherrens initiativ applåderas av kommunchef Nils Danred, som understryker att kommunen är i stort behov av hyresrätter för att kunna växa.

- Att privata företag börjar bygga hyresrätter är verkligen positivt. Det är också glädjande att det byggs utanför Laholm. För har man bott på en ort i många år vill säkerligen många bo kvar när villan blivit för stor, säger kommunchefen.

Beslut på det senaste kommunfullmäktigemötet ledde också till att nya hyreslägenheter kommer att byggas i Våxtorp och Skummeslövsstrand.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 27 september 2013