JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Byggprojekt visas i San Francisco

Byggprojekt visas i San Francisco

Publicerad 13 maj 2013

Sara Blomqvist filmade på måndagen underentreprenörerna Stig Jonasson, Bravida, Peter Andersson, Hallands vent och plåt, Peter Brunkstedt, Oscar Hansson, och Per-Anders Andersson.

Istället för resa till San Francisco för presentation av den framgångsrika om- och tillbyggnaden av brandstationen i Laholm och mottagande av ”Partnered Project of the Year Award” beskrivs projektet i en knappt fyra minuter lång film. På torsdag, den 16.e maj, visas den under prisceremonin i en av konferenslokalerna på San Francisco International Airport.

- Brist på tid och förhållandevis höga kostnader gjorde att vi istället spelade in en film med alla inblandade, säger John Thorsson, partneringledare på NCC.

För en knapp månad sedan tillkännagav International Partnering Institute (IPI), med säte i Kaliforninen, att brandstationsbygget i Laholm blivit världsbäst i byggsamarbete. Projektet tilldelades diamantutmärkelsen inom partnering. Metoden innebär att alla inblandade drar åt samma håll genom ett väl utvecklat samarbete.

Med utmärkelsen följde inbjudan till prisceremonin.

Filminspelning i Laholm

Sara Blomqvist filmade de inblandade parterna.Men istället för flygresa till San Francisco valde huvudentreprenören, NCC, att engagera ett filmbolag i Stockholm som på måndagen var i Laholm. Alla inblandade parter, det vill säga företrädare för Laholms kommun, NCC och underentreprenörerna Bravida, Oscar Hansson samt Hallands vent och plåt, fångades i Sara Blomqvists kamera. De berättade om sin syn på projektet och varför det blev så framgångsrikt.

- Det är det roligaste projektet jag varit med om sedan jag började i branschen 1976, deklarerade Per-Anders Andersson på Hallands vent och plåt.

Filmsekvenserna redigeras omgående för att visas den 16 maj. När glasstatyetterna skickats till Laholm ska kommunen bjuda in samtliga engagerade hantverkare och personal från räddningstjänsten till en lokal prisceremoni, berättar Per Jonsson, fastighetsförvaltare på Laholms kommun.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 13 maj 2013