Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Efter stormen

Efter stormen

Publicerad 29 oktober 2013

Natten har efter omständigheterna varit lugn. Men alla uppmanas att fortfarande vara försiktiga när man är ute på vägar och platser som varit utsatta för stormen. Det är många hjältar som varit aktiva under kväll och natt, några kan nu övergå till normalt arbete medan andra har en hel del efterarbete att göra.

Störningar i elförsörjningen

I Södra Hallands Krafts elnät var under morgonen ca 1 900 kunder utan spänning. Berörda kunder finns i stort sett hela nätet med tyngdpunkt på Mästocka, Skogaby, öster Ysby samhälle, delar av Östra Karup, norr om Göstorp samt övriga delar som ligger i närheten av skog.
- Under natten har vi fokuserat på driftomläggningar eftersom det är för riskfyllt att skicka personal att röja träd i mörker, dessutom är det många gånger mer effektivt att jobba i dagsljus. Vi jobbar nu med full kraft och med inhyrda entreprenörer för att kunderna ska kunna få spänning så fort som möjligt. Dock är skadorna sannolikt så pass stora så att man tyvärr får räkna med avbrott under hela tisdagen, meddelar Håkan Nilsson från Södra Hallands Kraft.

Hjältar med riskfyllt arbete

Även när det blåste som värst hade Socialtjänsten patruller ute och redan efter halvtio på kvällen övergick antalet trygghetslarm och arbetet mer och mer till att vara som vanligt.
- Alla som har behövt hjälp har fått det, i vissa fall dock lite försenat. Vår fantastiska personal har haft ett mer intensivt och riskfyllt arbetspass än vanligt och är mina riktiga hjältar! hälsar Jennie Andersson som är avdelningschef för kommunens äldreomsorg.

Räddningstjänsten

Räddningstjänsten har fram till morgonen hanterat ett femtiotal insatser. När fara för personskador minskade fokuserade man tillsammans med bland annat kommunens tekniska avdelning på att öka framkomligheten. Arbetet efter stormen kommer att fortsätta i flera dagar.

Text: Reino Jacobsson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 29 oktober 2013