JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Fibermöte i Knäred

Levande landsbygd med fiber

Publicerad 14 februari 2013

Modern djurhållning kräver snabba och tillförlitliga kommunikationslösningar via fiberkabel.

Levande landsbygd, hur uppnår vi det? För drygt 100 år sedan bildades små elföreningar som såg till att elektrifiera landsbygden och därmed skapade förutsättningar för boende och företagande på landsbygden. Lite senare såg staten till att alla fick tillgång till telefon.

För att landsbygden ska överleva i dagens samhälle handlar det om att skapa stabil och snabb IT-kommunikation. Den allra bästa lösningen för detta är fiberkabel. Med ljusets hastighet överförs datortrafik, telefoni, larmfunktioner och teknisk styrning av maskiner. Och vill man kan även TV ses via fiberkabel.

För landsbygdens attraktivitet och överlevnad är denna IT-kommunikation en nyckelfaktor. Oavsett var man bor ska förutsättningarna vara desamma för att driva ett företag eller för att ta del av det globala kunskapssamhället.

Laholms kommun tillsammans med Laholms stadsnät, länsstyrelsen och Region Halland är angelägna om att få fiberkabel till landsbygden och därmed skapa lika goda kommunikationslösningar som i tätorterna.

Fibermöte

För att åstadkomma detta arrangerar Laholms kommun ett ”fibermöte” torsdagen en 28 februari klockan 18.30 i Knäreds bygdegård. Här medverkar företrädare för kommunen, Laholms stadsnät, länsstyrelsen och Region Halland.

Kommunen bjuder på kaffe med tilltugg.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 14 februari 2013