Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Flugfiskegiganter till Knäred

Flugfiskegiganter möts i Knäred

Publicerad 07 augusti 2013
Förstora bilden - Kenneth_Svensson_Sunnedamm_regnb.jpg

I våras tog Kenneth Svensson denna regnbåge på 3,8 kilo i Sunnedamms sportfiske.

Det har inte inträffat tidigare och lär aldrig hända igen, att landets flugfiskegiganter sammanstrålar på en och samma plats. När lördagens landskamp i flugfiske mellan Danmark och Knäred avgörs vid Sunnedamms sportfiske, öster om Knäred, står profilerna utmed dammen.

För bedriften står Martin Ahlström, som driver anläggningen sedan några år tillbaka. Han har engagerat Gunnar Rask Nielsen, flerfaldig världsmästare i casting, Jerry Pettersson, chefredaktör för Nordens största flugfisketidning FiN, Kenneth Svensson, som i Mörrum drivit Sveriges största fiskebutik, Kenneth Bengtsson, ordförande för SFK Laxen i Halmstad med södra Sveriges största ungdomsverksamhet och flugbindaren Gösta Martinsson från Halmstad.

Stort

- Det är verkligen stort att få dessa giganter inom flugfisket till en och samma plats. Förmodligen kommer det aldrig att hända igen. Därför räknar jag med stort intresse från såväl flugfiskare som allmänhet, säger Martin Ahlström.

Lördagens flugfisketävling, som är en del av 400-årsfirandet av freden i Knäred, arrangeras i form av en landskamp mellan Danmark och Sverige. Från vardera nation deltar 10-14 fiskare, som till sin hjälp har flugfiskets främsta experter. Under dagen arrangeras också öppet hus på anläggningen med möjlighet att lära sig grunderna i flugfiske.

Slås rekordet?

Vid Sunnedamms sportfiske flugfiskas öring och regnbåge. Den hittills största fångsten är en regnbåge på 6,88 kilo. På lördag, den 10 augusti, kan rekordet ryka all världens väg. Med landets främsta flugfiskare vid dammen är det upplagt för det.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 7 augusti 2013