JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Hanne Boel till fredskalas

Många artister gästar fredskalas i Knäred

Publicerad 08 augusti 2013

Hanne Boel kommer till fredskalaset i Knäred den 28 september.

Firandet av freden i Knäred går mot sitt slut. Det storslagna firandet avslutas med rejält fredskalas den 28 september. Ett stort tält slås upp intill idrottshallen i Knäred och på scenen framträder flera kända artister bland annat danskan Hanne Boel, Nassim al Fakir som medverkat i Bolibompa, och tre lokala körer.

Det 400-åriga minnet av freden i Knäred inleddes den 20 januari med ett fredsseminarium i Knäreds bygdegård. Inför en fullsatt salong resonerade utrikesminister Carl Bildt och hans tidigare danske kollega, Uffe Ellemann Jensen, om utrikespolitiska förehavanden då och nu. Genom historikern Dick Harrison fick publiken också en ny infallsvinkel på eftermälet till freden i Knäred. Genom denna lades grunden till det svenska stormaktväldet men också vårt politiska system.

Därefter har en rad evenemang genomförts under hela våren, och i sommar drogs många till bland annat Sjöaredsspelen, Knäredsdagen och Laholms sommarspels uppsättning, Gnistan.

Målet inom räckhåll

När fredsfirandet började planeras var målet 400 aktiviteter. Nu är målet inom räckhåll, uppger projektledare Reino Jacobsson.

- Fredsfirandet har lett till ett stort engangemang bland föreningar, företag och kommunala verksamheter. Det var också syftet när vi för drygt två år sedan började planera för jubileumsåret, säger han.

Plats för tusentals besökare

På fredskalaset i Knäred står också Nassim al Fakir på scenen.

På fredskalaset i Knäred står också Nassim al Fakir på scenen.

Nu återstår en och en halv månad av det officiella firandet, som alltså avslutas med ett riktigt stort kalas i Knäred med plats för tusentals besökare. Förutom ovan nämda artister blir det också många barnaktiviteter. I tältet serveras också mat och dryck.

- Slutarrangemanget är vårt tack till alla som engagerat sig och som tillsammans lagt uppemot tiotusen ideella timmar för att göra året riktigt minnesvärt, säger Reino Jacobsson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 augusti 2013