Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Invigning av ungdomsboende

Invigning av ungdomsboende

Publicerad 14 maj 2013
Förstora bilden - Invigning_2013_05-08.jpg

Erland Björkman och Elisabet Babic överräckte en blomsteruppsättning till Jenny Strand när boendet för ensamkommande ungdomar nyligen invigdes.

Många samlades på innergården till Lilla Nybo i L:a Tjärby när boendet för ensamkommande ungdomar till Laholm nyligen invigdes. Fastigheten, som tidigare hyst privatbostad, har renoverats och ställts i ordning för att ta emot tiotalet ungdomar.

Lokalerna blir ungdomarnas hem i väntan på besked om uppehållstillstånd. Med ett positivt besked i sin hand kan de börja söka eget boende. Ungdomarna har egna rum med gemensamt allrum, kök, kontor och grupprum.

I invigningstalet liknade Jenny Strand, enhetschef för integrationsenheten, alla förberedelser, aktiviteter och beslut inför boendet vid en lång spännande resa.

- Idag sammanstrålar vi vid slutdestinationen, sade hon.

Knöt samman band

Elisabeth Babic (M), ordförande i kultur och utvecklingsnämnden, och Erland Björkman, verksamhetschef för teknik- och servicekontoret, knöt samman invigningsbanden och instämde i att det varit en mödosam resa.

- Nu hoppas vi att ni känner att ni kommit hem, sade de, och vände sig till ungdomarna.

När invigningsceremonin var avklarad välkomnande ungdomarna, tillsammans med Jenny Strand och hennes personal, alla gästerna att se sig om i deras nya hem.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 14 maj 2013