Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Invigning av Veingeskolan

Två ceremonier invigde Veingeskolan

Publicerad 07 juni 2013
Förstora bilden - Invigning_2013_06.jpg

Många kom till invigningen av Veingeskolan.

Med två ceremonier, en på dagen och en på kvällen, skedde den officiella invigningen av F-9-skolan i Veinge. På dagen stod skolans elever och personal i centrum. På kvällen vände sig ceremonin till föräldrar och allmänhet.

Skolan är i fullt bruk sedan i höstas. Här går barnen från 6-års ålder till 16, när det är dags att söka vidare till gymnasiets olika program. Att invigningen skedde först nu beror på att allt skulle vara finslipat innan skolan officiellt överlämnades från servicenämnden till barn- och ungdomsnämnden.

Den 4 juni skedde den officiella invigningen. Vid lunchtid samlades elever och personal för att höra servicenämndens ordförande, Margareta Bengtsson (M). På plats var också barn- och ungdomsnämndens ordförande Kent-Arne Andeersson (C), som fick en blomma av sin ordförandekollega. Skolans rektorer, Joakim Strand och Elisabeth Collin, fick ett äppelträd som ska planteras på skolgården.

Erland Björkman, verksamhetschef på teknik- och servicekontoret, och Ulf Lundström, byggprojektledare, berättade om bygget och intervjuade ansvarig arkitekt.. Efter ceremonin bjöds alla elever på gräddtårta och cider.

Stor nyckel

På kvällen repriserades ceremonin med skillnaden att barn- och ungdomsnämnden fick en stor, halvmeterlång nyckel av servicenämnden. Nyckeln, med inskriptionen 2013, ska placeras på skolan. Till ceremonin hörde givetvis också klippning av blågult band ackompanjerat av trumpetfanfar.

Flera involverade parter, exempelvis olika entreprenörer, kom också till tals under kvällen. När invigningen var avklarad bjöds det på tårta, musiksoaré av Veingeskolans elever och rundvandring på skolan.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 7 juni 2013