Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Kommunen söker värdfamiljer

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Kommunen söker värdfamiljer

Publicerad 02 maj 2013

Under tre veckor i augusti kommer tre killar från Chamboeuf för att praktisera på restauranger i Laholms kommun och skaffa sig inblick i kommunens badverksamhet. För att de även ska få en bild av hur det är att bo i Laholm är tanken att ordna boende i värdfamilj.

- Det skulle vara trevligt om några i kommunen vill bli värdfamilj för killarna, säger kommunchef Nils Danred.

Laholms kommun håller så smått på att bygga upp ett samarbete med Chamboeuf, en liten kommun i sydöstra Frankrike i närheten av Lyon och S:t Etienne. Hittills har det främst handlat om kontakter via kommunens ungdomsråd och dess ungdomssamordnare Sofia Larsson samt Monica Bockasten, språklärare på Lagaholmsskolan, och hennes elever. Sofia Larsson har också initierat en Facebookgrupp mellan Laholm och Chamboeuf.

I ett senare skede ska intresset undersökas för att byta lägenhet/villa mellan familjer i Laholm och Chamboeuf.

Praktiserar på restauranger

Inledningsvis är det emellertid ungdomarna som står i fokus. Till kommunen kommer tre killar i 17-årsåldern för att praktisera på Annabell i Laholm och Strandhotellet i Mellbystrand. Tiden i Laholm vill de ta tillvara på bästa möjliga sätt för att få inblick i hur det är att bo och leva i en liten svensk kommun. Boende i värdfamilj ger därför Sverigevistelsen än mer insyn om våra vanor.

För en av killarna är boendet ordnat. För övriga två söker kommunen värdfamiljer. Värdfamiljen får betalt för kosten, som kan variera i omfattning eftersom ungdomarna praktiserar. Värdskapet kan delas upp på en, två eller tre veckor.

- Genom värdskapet får man nöjet att umgås med en ung människa och lära sig mer om Frankrike och samtidigt dela med sig av hur det är att bo och leva i vår del av Sverige, säger kommunchefen.

Kontakt

För mer information om att vara värdfamilj, kontakta Nils Danred, tfn 0430-153 04, eller Sofia Larsson, tfn 0430-153 63.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 5AD
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 2 maj 2013