Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Möte om turismen

Hög målsättning för turismen

Publicerad 01 mars 2013
Förstora bilden - Turistmöte_2013-03.jpg

Ett 50-tal näringsidkare kom till mötet i Teckningsmuseet i Laholm.

Ett femtiotal av kommunens näringsidkare samlades på torsdagen i Teckningsmuseet för information om nya satsningar inom turismen. Laholms kommun har en målsättning att turistnäringen skall utvecklas dubbelt så fort som näringslivet totalt.

- Vi har inte alla svar, men hoppas att vi tillsammans kan skapa rätt förutsättningar för turistnäringen i Laholms kommun, sa Ulf Mattsson verksamhetschef för kultur- och utvecklingsnämnden.

Offensiva Laholm och dess turistråd är en viktig aktör för samordning i turistfrågorna.

- Vi är för små en och en, samverkan behövs för att bli starka och betydande, poängterade Andreas Toresson, som är ledare för rådet.

Turistrådet skall bestå av utvalda kommunala tjänstemän och företagare. Andreas vädjar till alla att engagera sig. ”Ju fler vi blir i rådet desto bättre”.

Presentationer

Peter Syrén, från Region Halland, presenterade idén med halland.se och hur den regionala marknads- och försäljningssajten fungerar. Reino Jacobsson berättade hur den nybildade kommunikationsenheten och turistbyrån fungerar och arbetar med destinationsmarknadsföring.

- Den i särklass största satsningen i år är 400-årsjubileet av Freden i Knäred, sa han

Halmstadföretaget Visiosign visade hur deras digitala skärmar fungerar. Till dags datum har företaget placerat ut mer 5 000 skärmar. Några av dem har kommunens näringslivsenhet köpt.

Fokusområden

Ulf Mattsson presenterade kultur- och utvecklingsverksamhetens destinationsutveckling med fokus i första hand på lax och fiske, cykel, vandring, kultur och vintersport.

- Var är golfen?, undrade en av näringsidkarna.

- Vi måste börja med några utvalda områden och inte välja allt. Men vill flera företag satsa på något speciellt intresseområde så hjälper vi gärna till, sa Ulf Mattsson.

Han informerade också om aktuella projekt och olika möjligheter till kompetensutveckling som står till förfogande. Till exempel Osbecksmodellen där elevers praktik vävs samman med feriearbete och sommarjobb.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 1 mars 2013