Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Nöjda kommuninvånare

Nöjda kommuninvånare

Publicerad 28 augusti 2013
Förstora bilden - Agnespark_medborgarundersokning.jpg

Invånarna trivs i kommunen, men vill gärna ha lite fler hyreslägenheter som dessa i Agnespark i Laholm.

Hur är det att bo i Laholms kommun? Bra tycker invånarna.
Det framgår av en omfattande medborgarundersökning som Statistiska centralbyrån gjorde under våren. Flertalet kommuninvånare rekommenderar andra att flytta hit.

Undersökningen, som omfattar 137 kommuner, görs vartannat år med start 2009. SCB jämför kommunerna med varandra och varje kommuns resultat i förhållande med föregående mätning.

Jämfört med övriga kommuner är laholmarna mer nöjda med kommunen som helhet, vilket även gäller förtroendet för politikerna. Sak samma gäller den information som kommunen tillhandahåller.

Och jämförs årets resultat med 2011 års undersökning är medborgarnas syn på kommunen än mer positiv.

Rädda för inbrott

En punkt skiljer sig dock markant från övriga parametrar. Förhållandevis många känner sig otrygga i kommunen, och det gäller framför allt rädslan för inbrott.

Planeringssekreterare Karl-Axel Jansson tror att detta beror på den inbrottsvåg som svepte över kommunen för något år sedan. Andelen inbrott per invånare var då så hög att Laholms kommun låg i landets toppskikt.

- Mycket har gjorts, inte minst från polisens sida, för att vända utvecklingen. Det tar emellertid tid att förändra en uppfattning som varit vida spridd, säger planeringssekreteraren.

Av undersökningen framgår också att kommuninvånarna önskar bättre kollektivtrafik inom kommunen samt efterlyser ett mer varierat boende. Det handlar framför allt om fler hyresrätter, speciellt för yngre och äldre.

Till höger på sidan kan du ta del av sammanfattningen av undersökningen såväl som hela rapporten med bilagor.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 augusti 2013