Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Personalstipendium på 10 000 kronor

Personalstipendium på 10 000 kronor

Publicerad 03 oktober 2013

Från och med i år delar Laholms kommun ut 10 000 kronor till enskild anställd eller arbetslag som spänner bågen lite extra.
- Det kändes angeläget att inrätta personalstipendiet för att ge större uppmärksamhet åt den eller de som gjort något utöver vad som förväntas, säger kommunrådet tillika personalutskottets ordförande, Erling Cronqvist (C).

Stipendiet, som grundas på allmänhetens förslag, ska lämnas senast den 11 oktober till Laholms kommuns personalenhet. Det var också inom enhetens politiska ledning som frågan om personalstipendium väcktes i början av året.

Stipendiet är avsett för anställda i Laholms kommun eller dess bolag. För att komma ifråga för priset fordras exempelvis att man:

  • utvecklat verksamheten,
  • genomfört insatser som stärkt det hälsofrämjande arbetet,
  • svarat för miljöinsatser på arbetsplatsen eller i kommunen,
  • eller på annat sätt utmärkt sig med engagemang för verksamheten.

Med priset undviks också tidigare års diskussioner om kommunens miljöpris kan gå till anställda i kommunen. Så skedde exempelvis i fjol när Ängskulla förskola i Veinge delade priset med Andreas Johansson, vd för Seml AB.

- Genom att vi nu inrättar ett särskilt personalstipendium slipper vi tvister om detta, säger Erling Cronqvist, och fortsätter:

- Som kommun har vi ganska små möjligheter att premiera våra anställda eftersom vi hanterar skattepengar, men ett stipendium på 10 000 kronor hoppas jag ska fungera som en morot till dem som gjort något alldeles extra.

Utdelning i december

Stipendiet delas ut på kommunfullmäktiges decembermöte. Då tillkännages också vem som blir årets miljöpristagare, årets kulturpristagare och årets förening.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 3 oktober 2013