Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Politiker mötte företagare

Många spörsmål vid stambordslunch

Publicerad 08 oktober 2013
Förstora bilden - Stambord_GH_nr3_2013-10.jpg

Mårten Axelsson hade en hel del att prata om när kommunråden bänkade sig vid ett av borden på Gröna Hästen för att träffa företagare under otvungna former. Kjell Henriksson var mycket nöjd med det första rundabordssamtalet.

Efter en trevande start på urpremiären av ”Stambordslunchen” kom samtalet snabbt igång när två av kommunens vältaliga entreprenörer anlände till det runda bordet och delade med sig av sina tankar om stort och smått.

Stambordslunchen är ett initiativ från kommunråden Thomas Jönsson (M), Erling Cronqvist (C), Kjell Henriksson (S) samt kommunchef Nils Danred och syftar till att ytterligare hitta en arena att möta företagen på.

- Tanken är att om du som företagare går och funderar på något som du skulle vilja ta upp med oss, så finns vi här för att lyssna och föra dialog, under lediga och förutsättningslösa former, säger Kjell Henriksson.

Stort och smått

Vid lunchen var det ingen som tagit med sig någon speciell fundering utan samtalen flöt på om såväl stort som smått inom företagande och Laholm.

- Ja, som ni vet så har jag ju inget att klaga på, säger Artur Potocki, entreprenör och mångföretagare i kommunen.

Mårten Axelsson, Svensk Blästring och Maskinteknik, tycker att han också känner sig nöjd med saker och ting, men säger också att – om jag gnäller på något så har jag alltid ett förslag på vad man kan göra i stället, vilket uppskattades av politikerna på plats.

En stund in i lunchen slöt även Jonas Ahlin, Ahlins entreprenad upp, och deltog i samtalen. När man kom in på handeln i kommunen blev alla engagerade runt bordet. Att utbudet har sina brister var alla överens om och att det är viktigt att få till ett något bredare butiksutbud, inte minst en sportbutik var man eniga om.

- Men det hänger faktiskt på oss som konsumenter om butikerna ska kunna leva och om fler ska kunna etablera sig här, säger Mårten Axelsson och får medhåll från samtliga.

Idéskapande luncher

Vid kaffet flödade idéerna och frågan är om inte dessa luncher kan bli minst lika goda idéskapare som frågetillfällen, och vem vet om inte det föddes en idé vid bordet som kan bli verklighet så småningom.

- Vi är ett antal företagare som brukar träffas här på Gröna Hästen så gott som dagligen och det fungerar som en utmärkt samlingspunkt, att politikerna och kommunledningen finns här en lunch i månaden känns bra, avslutar Jonas Ahlin.

Stambordsluncherna kommer ske första måndagen varje månad och innebär att nästa lunchtillfälle blir den fjärde november.

Text: Anna-Lena Karlsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 8 oktober 2013