Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Prisfest på brandstationen

Prisfest för bästa byggsamarbete

Publicerad 20 juni 2013
Förstora bilden - Prisutdelning_2013-06-19.jpg

Glada vinnare i bästa byggsamarbete: John Thorsson, Mikael Jonsson, Per Jonsson, Per-Anders Andersson, Stig Johansson, Mikael Östman, Peter Brunkstedt, Peter Söderström och Johnny Svenson.

Så var de då här, de högst uppskattade och överraskande diamantstatyetterna.
Redan i mitten av april stod det klart - Laholms kommun och NCC är världsbäst i byggsamarbete, genom att kamma hem det förnämsta priset i kategorin byggprojekt inom partnering. Sedan dess har det varit en del uppmärksamhet och firande kring utmärkelsen.

Som första projekt i Europa går diamantutmärkelsen till Laholms kommun och de inblandade entreprenörerna: NCC, Bravida, Oscar Hansson samt Halland Vent och Plåt.

Då var Margareta Bengtsson (M), servicenämndens ordförande överväldigad, och kommunstyrelsens ordförande, Thomas Jönsson (M), var inte långt där ifrån.

- Det är fantastiskt, nästan overkligt. Tänk att vi i Laholm har fått priset i konkurrens med så många andra byggprojekt, säger servicenämndens ordförande Margareta Bengtsson (M).

- Världsbäst i partnering, den karamellen kan man suga länge på fyller kommunstyrelsens ordförande, Thomas Jönsson (M), i med.

Uppsluppna

Diamantstatyn för bästa byggsamarbete.Vid onsdagens ceremoni hade den första glädjechocken lagt sig och det var en glad och uppsluppen samling politiker, projektledare, brandmän och entreprenörer som samlats.

Magnus Johansson (S), servicenämndens andre vice ordförande, inledde eftermiddagen med att hälsa välkomna och tacka alla för en god insats och ett lyckat resultat.

- Det är definitivt inte sista gången som kommunen kommer jobba med partnerprojekt, avslutade Magnus Johansson innan Erland Björkman, chef för teknik och service, tog till orda.

- Idag är vi alla stolta och otroligt nöjda med arbetet och vår fina brandstation, men det var en lång process och i början var det absolut inte självklart att vi skulle använda oss av ”partnering” konceptet,. Begreppet var helt nytt för oss och att vi skulle våga var inte helt självklart, konstaterade Erland.

Partnering på riktigt

Näste man att ta till orda var John Thorsson, partneringledare på NCC. Det är han som inledande varit med och utbildat och stöttat kommunen och entreprenörerna i själva partneringarbetet, men också den som skickat in ansökan till International Partnering Institute (IPI), den intresseorganisation som delar ut det prestigefyllda priset.

- Sträck på er och var stolta! Ni ska veta att ni tagit er igenom flera steg för att stå som vinnare i dag, tänk på det, inledde John Thorsson.

- Först och främst skulle ni klara konkurrensen bland NCCs samtliga partneringprojekt i Sverige, och därefter skulle ni slåss mot lyckade partneringprojekt i hela världen.

Högt i tak

Det som gjorde att vi till slut valde att nominera Laholms partneingprojekt var den sanna partneringandan som präglat detta projekt. Många tror att byggsamarbete går ut på att gå runt och kramas, men det är det motsatta kan man säga. Entreprenörer och kund ska kunna ha olika uppfattningar om saker och ting, man ska bli förbaskade på varandra – men alltid ha respekt för varandras olika uppfattningar och komma fram till en lösning, och det har ni verkligen gjort här.

Med dessa ord bjöds det in till filmvisnig och därefter buffé i den för tillfället uppsnofsade vagnhallen.

Vagnhallen i brandstationsbyggnaden var rejält uppsnofsad under prisceremonin.

Vagnhallen i brandstationsbyggnaden var rejält uppsnofsad under prisceremonin.

Högtidlig utdelning

Så till slut var det dags för utdelning av de fina statyetterna. Erling Cronqvist (C )kommunstyrelsens vice ordförande, tillsammans med Erland Björkman stod för utdelningen.

Totalt var det åtta statyetter som delades ut till NCC ( två stycken), Laholms kommun (två stycken), Bravida, Hallands Vent och Plåt, Oscar Hansson och Tengbom.

Efter sedvanlig posering och fotografering avslutades ceremonin med kaffe och tårta innan det bjöds på rundvandring.

Text och bild: Anna-Lena Karlsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 20 juni 2013