Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Integrationsenheten får ESF-stöd

Integrationsenheten får ESF-stöd

Publicerad 11 december 2013

61 projekt får dela på 39,5 miljoner kronor i stöd från Europeiska socialfonden. Det blev resultatet efter det västsvenska strukturfondspartnerskapets prioriteringsmöte den 6 december. 2 av dessa kommer från Laholm.

Förstudierna ska lägga grunden för kommande genomförandeprojekt i syfte att motverka utanförskap på den halländska arbetsmarknaden. Ungdomar, 16-24 år, som befinner sig i övergången mellan studier och arbetsliv samt personer med utländsk bakgrund är målgrupperna för projektet som tilldelats 450 000 kr vardera.

Projektet ”16 till 24”

Ungdomsarbetslösheten i Halland är hög och unga har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden För att minska ungdomsarbetslösheten kommer Laholms kommun tillsammans med Halmstads kommun, Kungsbacka kommun, Samordningsförbundet i Halland och Region Halland samla, dela och vidareutveckla metoder som underlättar de ungas övergång mellan studier och arbetsliv.

Projektet "Etablering utan gränser"

Laholms kommun tillsammans med föreningen Laholm utan gränser ska genom detta projekt arbeta vidare med att stärka det sociala kapitalet, med fokus på arbetslivsetablering, hos personer med utländsk bakgrund som är helt arbetslösa. Projektet kommer att leda till att fler integreras och kommer ut på arbetsmarknaden.

Text: Monica Fransson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 12 december 2013

För mer information