Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Slägga ersätter spade

Skolbygge startar med släggslag

Publicerad 05 april 2013

När ett nytt bygge ska igång införskaffas vanligtvis välskinande spade för det första symboliska spadtaget. Men inte när det gäller Hishultsskolan. Här är spaden utbytt mot slägga. Nuvarande skola ska nämligen rivas innan den nya börjar byggas.

På torsdag, den 11 april klockan 18, inbjuds alla Hishultsbor till att vara med om det historiska skedet när samhället äntligen får sin efterlängtade nya förskola och skola. När släggan lagts ner bjuder teknik- och servicekontoret på korv med bröd.

Tillsammans med Fredblads arkitektbyrå har teknik- och servicekontoret, socialkontoret, barn- och ungdomskontoret samt Laholmshem utarbetat förslaget.

Att socialkontoret och Laholmshem också engagerats beror på att ett äldrecentrum på 50 kvadratmeter också ingår i bygget, som totalt omfattar 1 250 kvadratmeter. I anslutning till äldrecentrumet uppför Laholmshem ett trygghetsboende med sju lägenheter.

Håller budget med råge

Budgeten för bygget ligger på 34, 5 miljoner kronor. När de sju vinnande anbuden öppnades för en tid sedan hamnade emellertid den sammanlagda summan på 22,3 miljoner kronor. Enligt kommunens teknik- och servicechef, Erland Björkman, betyder inte det att bygget i slutändan blir tolv miljoner kronor billigare.

- Projektering, administration och en del andra delar tillkommer, understryker han.

Men visst drar Laholms kommun, och skattebetalarna, nytta av nuvarande lågkonjunktur i byggbranschen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 5 april 2013