Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Släggslag - nöje i Hishult

Släggslag för ny Hishultsskola

Publicerad 15 april 2013
Förstora bilden - Slaggslag_2013-04-11.jpg

Med gemensamma krafter svingade Johan Eriksson och Margareta Bengtsson släggan mot Hishultsskolan.

Torsdagen den 11 april 2013 blir en historisk dag i Hishult. Då slogs släggan i skolans röda tegelvägg som en symbolisk markering för förestående rivning och påbörjande av ortens nya förskola och skola.

Vädret, snöblandat regn och snålblåst, inbjöd knappast till större intresse för den symboliska kvällen, men för Hishultsborna var det en viktig markering. Äntligen fick de konkret bevis på att år av diskussioner var till ända, därav den stora uppslutningen. Närmare 150 personer samlades på baksidan av skolan för att höra servicenämndens ordförande, Margareta Bengtsson (M), prata om skolbygget.

- Förhoppningsvis kan den nya förskolan och skolan bli en viktig samlingspunkt för hela byn och ge ny näring åt samhället, sade hon.

Fastigheten ska nämligen inte enbart hysa barn och elever. Utrymme skapas även för äldre, här kan arrangeras studiecirklar och hållas möten på kvällstid.

Efter sitt korta tal skred Margareta till verket. Utrustad med slägga och med bistånd av Johan Eriksson från Bygg AB Lars Bengtsson, fick hon riktigt schvung i släggan när hon siktade på några hörnstenar i byggnaden. Men publiken var inte nöjd. Särskilt barnen ville se mer av Margaretas släggslag. Glatt fattade hon nytt tag om släggskaftet och klippte till fasaden ytterligare några gånger innan åskådarna sett sig mätta på kvällsnöjet och tackade med en varm applåd.

Efter ceremonin kunde alla mingla med korv och bröd och uppfriskande cider.

Nu förestår total rensning av skolan. Den 22 april får generalentreprenör Bygg AB Lars Bengtsson tillgång till hela området för att börja rivningen. Då är det annat än slaggslag som gäller. Grävmaskiner sätter sina tänder i byggnaden från 1954.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 15 april 2013