Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Trådlöst internet

Trådlöst internet i kommunala lokaler

Publicerad 04 juni 2013
Förstora bilden - Clara_Bergenfelz_2013-05.jpg

Clara Bergenfelz har varit en av dem som jobbat med trådlöst nätverk i kommunens lokaler.

På ett flertal platser runt om i Laholms kommun kan man nu surfa trådlöst via ett kommunalt tillhandahållet wifi. Satsningen, som genomfördes efter ett medborgarförslag, ger allmänheten möjlighet att koppla upp sig helt gratis.

I november 2012 skrev Joakim Bengtsson medborgarförslaget om att trådlöst Internet (wifi) borde finnas på offentliga kommunala platser. Därmed skulle allmänheten på ett enkelt sätt ges möjlighet att koppla upp sig mot internet.

Tillgång till trådlöst

Joakim Bengtsson, som brukar träna på Folkhälsocentrum i Laholm under vinterhalvåret, tänkte på att många platser, som exempelvis köpcentrum eller flygplatser, har trådlöst wifi. Så varför skulle inte Laholms kommun ha det i sina lokaler?

Sagt och gjort. I april godkände kommunstyrelsen förslaget och nu är det verklighet.

- Det känns jätteroligt, säger Joakim Bengtsson. Det finns hopp om att man kan påverka.

Trådlöst på orterna

Alla bibliotek i kommunen, filialbibliotek som stadsbibliotek, Teckningsmuseet och Folkhälsocentrum är nu utrustade med sändare för wifi-nätet. För att få tillgång till nätet delar personalen ut ett användarnamn och en kod.

- Efter träningen ska jag sätta mig i cafeterian på Folkhälsocentrum och läsa nyheterna via min telefon. Suveränt bra, säger Joakim Bengtsson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 31 maj 2013