JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Turistbyrån flyttar

Turistbyrån flyttar till Hästtorget

Publicerad 28 mars 2013

Nu går flyttlasset från Rådhuset och Stortorget till Hästtorget och Teckningsmuseet. Annandag påsk öppnar turistbyrån i sina nya lokaler.
- Med verksamheterna under samma tak kan det hända en hel del spännande saker. Turistbyrån kan exempelvis få besökare som vi inte nått tidigare och vice versa.

Chefen för Laholms kommun nyinrättade kommunikationsenhet, Reino Jacobsson, är övertygad om att flytten på sikt ger positiva effekter. Och då inte minst för Teckningsmuseet som kan påräkna betydligt fler besökare än de cirka 6 000 som årligen ställer stegen till Nordens enda museum för teckningar. Det ska ställas mot turistbyråns 20 000 besökare under enbart juli.

För turistbyråns personal innebär flytten bättre arbetsmiljö med mer ändamålsenliga lokaler. För besökarna blir inte platsen lika central, men understryker Reino Jacobsson, ”tillgången till parkeringsplatser förbättras.”

Hur ser då turistbyråns personal på flytten?

- Det ska bli spännande att samverka med personalen på Teckningsmuseet. Säkerligen kan vi också utöka detta på sikt. Med verksamheterna under samma tak ges ytterligare möjligheter för oss att presentera kommunen. För det är ju inte självklart att dagens besökare till Teckningsmuseet också tittar inom turistbyrån, säger Elisabeth Pauldén.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 28 mars 2013