Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / UF-företagare firades

Framgångsrika UF-företagare firades

Publicerad 15 maj 2013
Förstora bilden - UF-företagare_2013_nr1.jpg

Näringslivschef Fredrik Swärdh tillsammans med två UF-företagare från Osbecksgymnasiet.

Idag firade Laholms kommun ett femtontal ungdomar deras framgångar som UF-företagare samt deras lärare från Osbecksgymnasiet med tårta i Stadshusets cafeteria. Ungdomarna deltog på den regionala UF-mässan i Halmstad den 15 mars och UF-företagen tog hem tre andraplatser.

Wire UF, som säljer färgglada laddare till Iphones, och Transmitter UF, som säljer FM-sändare för Iphones, delade andraplatsen i Bästa monter och Elias Axelsson från Transmitter UF fick även andrapriset som bästa säljare. Wire UF’s andraplats resulterade i att de representerade Halland i tävlingskategorin Bästa monter under SM i UF-företagande i Stockholm den 6-7 maj. Foldon UF, som säljer klädvikare, var nominerade till bästa affärsplan och dessutom var Ecosoft UF, som säljer ekologisk hudkräm, samt Wire UF nominerade till det tyngsta priset: Årets UF-företag.

- Det är viktigt att komma ihåg att ni lär er mycket under ert arbete med UF-företagen även om man inte lyckats fullt ut med produkten, sa kommunchef Nils Danred.

- Det pratas mycket om hur synd det är att ungdomar lämnar Laholm när de gått klart gymnasiet, men istället ser vi hur viktigt det är att ungdomarna får en möjlighet att utbilda sig och därefter kommer tillbaka och bosätter sig här. När vi ser på dessa duktiga ungdomar hoppas vi på att de blir lika framgångsrika företagare i framtiden, sa kommunrådet Thomas Jönsson (M).

Text och bild: Monica Fransson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 15 maj 2013