Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Utställningen My 60's

Utställningen My 60's

Publicerad 17 juli 2013
Förstora bilden - DSC_0450.jpg

Jan Olofsson jämte sitt foto av sin favorit Johnny Cash

16 år gammal liftade Jan Olofsson till Hamburg för att bli musiker. Han sov i trappuppgångar och på parkbänkar, var på klubbar och lärde känna några trevliga musiker i ett band. En kväll frågade en av dem vid namn John om Jan ville låna deras trummis säng då han flyttat till sin flickvän. Jan flyttade in och var glad över att äntligen få sova i en säng igen. Han umgicks en hel del med bandet som till slut kallade sig för The Beatles. Jan slog också själv igenom och blev ”Rock-Ola” med hela Sverige. Så börjar Jan sin berättelse om sitt liv i bilder. Han umgicks i musikkretsar och hade ständigt med sig sin kamera som han använde flitigt.

Jan

Jan "Rock-Ola" Olofsson

 

Jag har fått möjligheten att få gå runt med Jan bland hans bilder, som hänger i utställningen ”My 60’s” på Laholms teater under sommaren,och det är fantastiskt. Personerna på bilderna blir levande och man får en känsla för mannen på bilden, för det är mest män. Johnny Cash var hans favorit - han var trevlig och hans fru June ringde ofta, Elvis var helt ok, Mick Jagger däremot gillar han inte.

Jan berättade för mig om utställningen på Laholms teater, han blev oerhört rörd när han såg utställningen för första gången. Sättet hans foton var uppsatta, att man kan utnyttja teatern till ett galleri utan att behöva hänga en enda tavla på väggarna och uppställningen av hans instrument på scenen. "Det är fantastiskt!" Jan hoppas att alla tar chansen att komma och titta på hans utställning som finns på Laholms teater fram till den 18 augusti.

//Monica Fransson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 22 juli 2013

Kontakt

Teckningsmuseet
Direkt: 0430-154 51
Hästtorget
312 30 Laholm

 

 

Film om My 60's