Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2013 / Vallbergafemma gick inte vidare

Jämn match i kvartsfinal

Publicerad 18 januari 2013

Vallbergaskolan gick inte vidare till länsseminfinal i Vi i femman. Klassläraren Lena Laurell var ändå mycket stolt över sina elever.
- Förmodligen ställdes vi mot den bästa femman och gav dem en match till sista frågan, säger Lena Laurell.

Matchen slutade 27-24 till Vittraskolan i Kungsbacka. Övriga kvartsfinalister var långtifrån dessa poängnivåer.

- En förlust känns alltid, men den ska också ställas i relation till den prestation man gjort. Med tanke på att vi och Vittraskolan fick så många poäng i förhållande till övriga skolor i länet, visade Vallbergaeleverna att de är riktigt duktiga, poängterar Lena Laurell.

Att kvalificera sig till tävlingen är en prestation i sig. Av 250 klasser i Halland kom endast åtta till Radio Hallands kvartsfinal. Vallbergaeleverna passerade ”flaskhalsen” genom sitt brinnande intresse för nutidsfrågor. Lilla Aktuellts TV-sändning följs alltid liksom dagspressens rapportering om små och stora händelser.

- Dagstidningen är en viktig del i undervisningen. Utifrån denna och Lilla Aktuellts sändningar diskuterar vi nyheter. Det väcker intresse och ger bestående kunskap, säger Lena Laurell.

"Taggade"

Innan de två Vallbergaeleverna gick in i Radio Hallands ”tävlingsbur” förevisades hela klassen redaktionen i Halmstad och fick en liten inblick i hur radiojournalister arbetar.

Väl ”taggade” klev eleverna i buren. Tyvärr var de inte riktigt lika flinka i fingrarna som Vittraskolans båda femmor när tävlingen inleddes med snabbfrågor. Tre poäng skilde till Kungsbackaskolans förmån när kunskapsfrågorna tog vid, ett försprång som Vallbergafemmorna aldrig hämtade hem. Men de gav motståndarna en rejäl match tävlingen igenom, och drog sig inte för att begära frågor som krävde större kunskap och gav högre poäng. Här knappade de in. Det räckte ändå inte för att komma ikapp. Tre poäng skilde lagen åt när femmorna lämnade burarna.

- Vallbergaelevernas prestation visar att vi har en verkligt bra skola. Tyvärr har denna fått ett oförtjänt dåligt rykte men det finns all anledning att var stolt över skolan och våra elever. Och är man stolt så blir också resultatet bra. Insatsen i Vi i femman är ett mått på detta, säger Lena Laurell.

Firar framgången

På måndag firar Vallbergaeleverna sin framgång. Givetvis var de inställda på avancemang, men att få näst mest poäng i länets kvartsfinal är också något att suga på.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 18 januari 2013