JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Bank skänker skridskor

Bank skänker skridskor till skolor

Publicerad 31 januari 2014

Susanne Jönsson kom med Knäredseleverna Martin, Evelina, Indra och Molly till Laholm för att hämta skridskor.

På fredagen slog Laholms Sparbank upp portarna för skridskoåkning i skolan. 150 par nya skridskor delades ut till representanter för alla 15 skolor i Laholm. Men det räcker inte. Därför efterlyser Sparbanken 100 begagnade par i storleken 37-40.

- Först trodde vi att behovet främst fanns i lågstadiet. Men senare har vi förstått att behovet även finns i mellanstadiet. Därför kompletterar vi med 100 par skridskor. Så den som har ett par i storlek 37-40 får 100 kr för dem så kan vi skänka fler skridskor till skolorna, säger Laholms Sparbanks vd Lars-Göran Persson.

Varje skolrepresentant fick mellan 5-13 par nya skridskor med sig hem beroende på hur många elever skolan har. Fritidspedagogen Susanne Jönsson var på plats med sina medhjälpare Molly, Evelina, Martin och Indra för att hämta ut skridskor till Knäredsskolan.

På Knäredsskolan har barnen förmånen att kunna åka skridskor på rasterna. Förutom att barnen har roligt har det dessutom en annan positiv effekt. Skridskoåkning på rasterna innebär färre konflikter mellan barnen menar Susanne Jönsson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 31 januari 2014