Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Hedersdiplom för kosten

Maten är framgångsrecept

Publicerad 19 november 2014

Eva Ahlgren mottar hedersdiplom av Landshövding Lena Sommerstad på Halmstad slott

Nu har det hänt igen - en ny utmärkelse för bra kvalitet inom kommunens kostverksamhet!

Denna gång är det kostchef Eva Ahlgren som fått hedersdiplom av Hallands matakademi för sitt engagemang och sina insatser under flera år.

”För att med kreativitet, matglägje och helhetssyn lyckas få rektorer, leverantörer och lokalpolitiker förstå och skapa respekt för den offentliga gastronomins möjligheter för såväl matlagarna som matgästerna”, lyder juryns motivering.

- De måltiderna vi levererar till våra gäster är viktiga och det menar vi på riktigt, säger Eva. Jag är jätteglad för diplomet, det är en skön bekräftelse på allt slit som många av oss ligger bakom.

Många utmärkelser

För några år sedan fick Solhemmet i Veinge, utmärkelsen Årets bästa seniorrestaurang i Halland. 2013 blev Lagaholmsskolan årets bästa skolrestaurang i Halland och tidigare i år belönades kockarna på Smedjebacken i Knäred av Skåneländska gastronomiska akademien för sina alldeles extra insatser till sina matgäster.

Vad är då receptet på detta goda resultat och alla fina utmärkelser?

Eva framhäver i första hand sina medarbetare och sammanfattar framgångarna i fem punkter:

  • Politisk vilja, stöd och engagemang
  • Liten och tajt organisation med korta beslutsvägar
  • Engagerad och duktig personal vars goda idéer tas tillvara och sprids
  • Bra kvalitet på råvaror, exempelvis kött som upphandlas med samma villkor som svensk djurskyddslagstiftning
  • Maten lagas från grunden vilket ger fräschare måltider med mindre tillsatser

- Och allt detta utan högre kostnader än andra motsvarande kommuner har, snarare lägre, avslutar Eva.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 19 november 2014