JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Hedersomnämnande till Kulturskolan

Hedersomnämnande till Kulturskolan

Publicerad 14 mars 2014

Kulturskolan fick ett hedersomnämnande i årets filmmara.

På fredagen avgjordes den årliga filmmaran I Laholm. Elva lag ställde upp från filmskolor i Halland och levererade 4 minuter film på 24 h. Kulturskolan i Laholm fick hedersomnämnande medan Katrinebergs folkhögskola stod för det vinnande bidraget.

Sedan 2001 har Kulturskolan i Laholm arrangerat filmmaran för Hallands filmskolor. En kortfilm ska produceras under 24 timmar och får vara max fyra minuter lång. I år var förutsättningarna att en hårtrimmer, en olivburk och en blombukett skulle ingå i rekvisitan. Dessutom var det tvunget att ett garage, en hiss och en balkong skulle förekomma bland miljöerna. Gänget som rodde hem vandringspriset i år var Katrinebergs Folkhögskola med bidraget ”Ingenting är bättre än inget”. Men Kulturskolan i Laholm gjorde en god insats med sin film ”Så jävla B” och belönades med hedersomnämnandet: ”En film som lyckats använda temat på ett bra sätt, och lyckas berätta en livshistoria på 4 minuter. Ambitiöst, smart och kreativt.”

Juryns motivering

Juryns motivering till det vinnande bidraget löd: ”En jämn, farofylld upplevelse med välskrivna repliker, urklippande karaktärer, och en spännande historia. Via denna 4 minuters reformation levereras en underfundig parodi i hög klass, med redan givna oneliners. Snygg komposition och genomarbetat fotografi förstärker filmens pricksäkra stämning, som använder förutsättningarna på ett till sammanhanget självklart sätt. Till skillnad från maffiaförsamlingen är vi tacksamma för de nya direktiven från ledningen.”

Ytterligare ett bidrag fick ett hedersomnämnande av juryn. ”LBS veteraner med bihang” tävlade med sin film ”O mio Olivia”. Juryns motivering var: ”Ett häftigt exempel på hur en historia kan berättas helt utan dialog. Snyggt foto ackompanjeras av en genomarbetad ljudbild, och stundtals uppnår dessa två medium en imponerande synkronisering.”

Håll utkik efter bidragen på Kulturskolans youtubesida. Länken hittar du till höger på sidan.

Text och bild: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 14 mars 2014