JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Högtryck på turistbyrån

Bråda dagar på turistbyrån

Publicerad 23 juli 2014

Turistbyråns Elisabeth Pauldén, Kerstin Brantryd och Emelie Eliasson är så här långt mycket nöjda med turistsommaren. 

Vi är inne i vår mest intensiva turistperiod och det märks på turistbyrån.

- Vid några dagars sol och värme är det nästan tomt på turistbyrån, då är alla på stranden. Men när det är så här bra väder under så många dagar då tröttnar man på stranden och vill hitta på annat också. Då kommer man till oss och får tips och info, berättar Elisabeth Pauldén, turistbyråansvarig i Laholm sedan många år tillbaka.

Turistbyrå plus Teckningsmuseum - bra kombo

För halvtannat år sedan flyttade turistbyrån från Rådhuset och delar nu lokaler med Teckningsmuseet. Syftet var att få synergieffekter från båda verksamheterna, till exempel bättre öppettider, effektivare bemanning och att ge besökarna dubbel nytta och glädje med sitt besök.

- En informationstörstande turist hamnar plötsligt på museum, Nordens enda teckningsmuseum, och vice versa. Dessutom tycker många att det är lättare att hitta hit än till Rådhuset och att parkeringsmöjligheterna är mycket bättre här, säger Elisabeth.

- Sammanslagningen Teckningsmuseum och turistbyrå har blivit en bra kombo för båda, inflikar Kerstin Brantryd som arbetar med både och, och dessutom är kontaktperson för den nya destinationssajten visitlaholm.se, som är till hjälp för turister att uppleva Laholm lite mer från ovan.

Bästa sommarsäsongen

Turistbyrån ger tydliga indikationer på att detta blir en riktigt bra turistsäsong för Laholm.

- Det är mycket bokat på ångbåten, fullt på kraftverksturerna och stort intresse för alla andra guidningar också. Antalet cykelturister har ökat och det är massor av folk i stan på torsdagskvällarna, är några exempel som Elisabeth ger. Än är vi bara lite mer än halvvägs genom högsäsongen och fortsätter vädret så här blir det den bästa sommaren någonsin.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 23 juli 2014