JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Internationella toalettdagen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Viktig skitsak

Publicerad 18 november 2014

Toalettstolar, som lånas från den kommunala byggåtervinningen, kommer att placeras ut i Halmstad och Laholm den 19 november.

Någon kommer kanske lyfta nyfiket på ögonbrynen imorgon när man upptäcker toalettstolar ståendes i Stadsparken, årets park, eller i entrén till Stadshuset. Det är inte en ny typ av offentliga toaletter. Det är Laholmsbuktens VA som onsdagen den 19 november uppmärksammar FN:s officiella dag för avlopp och sanitet – Världstoalettdagen.

Över 2,5 miljarder människor i världen saknar fortfarande tillgång till toalett. I Halmstad och Laholm har vi väl fungerande system som renar vatten motsvarande två badkar i sekunden. 17 miljoner kubikmeter vatten kommer till avloppsreningsverken varje år.

Tillsammans med Halmstads kommun spolar vi ner 100 ton skräp och stora mängder kemikalier i avloppet varje år. Det rimmar dåligt med ett hållbart samhälle. Med utplacering av toalettstolar vill Laholmsbuktens VA sätta fokus på vårt avlopp och vikten av att ta hand om miljön.

- Vi vill göra folk medvetna om vad som spolas ner och få fler att mer miljömedvetet tänka sig för innan man använder avloppet, alltså källsortera även toaavfallet, säger Christina Fröjdlund, process- och laboratorieingenjör på Laholmsbuktens VA.

Klicka på länken till Laholmsbuktens VA här till höger eller nedan för mer information. Eller kontakta Christina Fröjdlund, Laholmsbuktens VA, 070-654 63 06 och Anneli Marklund, miljö- och hälsoskyddskontoret, 070-639 30 90.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 november 2014