Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Jobba i Laholm - meningsfullt och lite bättre

Jobba i Laholm - meningsfullt och lite bättre

Publicerad 22 december 2014
Förstora bilden - Skola.jpg

Meningsfullt om man frågar medarbetarna, lite bättre än andra om man tittar på statistiken. Så kan det sammanfattas att jobba i Laholms kommun.

Fler och fler tycks ha upptäckt möjligheten att hitta sitt boende i Laholm. Läget i en expansiv region med goda kommunikationer är idealiska förutsättningar för pendling och inom kommunen finns all anledning att snegla på arbetsgivaren Laholms kommun. Laholm strävar efter att vara en plats där alla människor känner sig välkomna, ett synsätt som även präglar kommunen som arbetsplats.

Bättre än genomsnittet

Vartannat år genomför Laholms kommun en så kallad medarbetarundersökning för att undersöka trivsel, arbetsmiljö och ledarskap på arbetsplatserna. Denna gång deltog så många som 82,7 procent av de tillsvidareanställda. Jämfört med 19 andra kommuner som genomfört samma undersökning fick Laholm bättre värden än genomsnittet på mer än hälften av frågorna.

Frågor med höga poäng

På varje fråga kunde medarbetarna sätta poäng från ett till fem där tre behandlades som neutralt. Samtliga övergripande områden som arbetssituation, ledarskap, arbetsmiljö, hälsa och strategi fick över medel. Bäst värde hade frågor som tydlighet, planering, friskvård, balans, förslag, värderingar och mening.

En del av undersökningen innehöll frågor om så kallat ”hållbart medarbetararrangemang”. Dessa nio frågor handlade om motivation ledarskap och styrning. Medeltalet för Laholm var 4,0 på alla tre områden. 

Meningsfullhet genomsyrar unik skolsatsning

I de flesta kommuner hamnar meningsfullheten högt på listan men i Laholm stannar det inte vid arbetsplatsen, här genomsyrar det skolan också. ”Välmående ger resultat” är en satsning som utgår från forskningen om hur välmående elever och pedagoger presterar därefter. Projektet drivs av Region Halland där Laholm är en av tre deltagare i ett unikt projekt för att skapa en skola och förskola i världsklass.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 22 december 2014