JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Klättrar på miljöranking

Jättekliv på miljöranking

Publicerad 26 juni 2014

Laholms kommun har tagit ett ordentligt kliv på kommunrankingen för miljöarbete, från plats 211 till 64. För bara några veckor sedan var det vernissage för en utställning som visade kommunens miljösatsning Miljölyftet, med målet att senast år 2016 vara topp 50 på rankingen.

Hur kan det ge resultat så snabbt?

- Redan innan vi drog igång Miljölyftet gjorde vi många aktiva insatser, pågående översyn av fordonsorganistionen, arbete med klimatanpassningsplanen och den nya avfallsplanen, för att nämna några. Dessutom görs många andra bra saker som ofta inte uppmärksammas, till exempel kommunens minskade enegrianvändning, minskat matsvinn i skolorna, ny LED-teknik i gatubelysning och inventering av dricksvattenbrunnar, svarar Torsten Kindt, kommunens miljöchef.

En mer ingående analys av rankingens resultat och hur Laholms kommun kan bli ännu bättre kommer att redovisas i höst. 

Miljölyftet i Laholm

Miljölyftet är en samlad bild av det miljöarbete som görs och behöver göras för att Laholm skall vara en hållbar och attraktiv kommun att bo och vara i. Grundläggande är att få så många som möjligt att på ett naturligt sätt ha med miljöperspektivet i det dagliga arbetet och i sin planering för framtiden.

- Denna raska klättring på kommunrankingen inspirerar oss ännu mer i vårt fortsatta miljöarbete. Vi har en bit kvar till topp 50 och visst vore det fantastiskt att komma på övre halvan av topp 50…, säger Torsten med härlig glimt i ögat.

Text: Reino Jacobsson

Läs mer om Miljölyftet och Kommunrankingen via länkar till höger på sidan.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 juni 2014