JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Laholm från ovan

Se kommunen från ovan

Publicerad 02 juli 2014

På den nya destinationssajten kan man se Laholm från ovan.

Se Laholm på ett nytt sätt, från ovan. Denna möjlighet öppnas nu när den nya destinationssajten, visitlaholm.se, har lanserats. Därmed kan alla besökare uppleva kommunen på webben innan de satt foten på en intressant plats.

Diskussionen om en ny sajt startade i höstas då man konstaterade att det var förhållandevis få som besökte turistsidorna och ännu färre som faktiskt bokade till exempel boende genom laholm.se. I maj blev klart att företaget Comotion från Ängelholm skulle bli leverantör av sidan och arbetet drog i gång.

- Att tänka nytt och sticka ut, det är det som gäller när man är en liten turistdestination som Laholm, så förklarade Ulf Mattsson, verksamhetschef för kultur och utveckling idén med visitlaholm.se, och det är den tanken som har genomsyrat arbetet med sidan.

Femtio flygpunkter

Med strax under femtio flygpunkter, som alla innehåller panoramabilder från området, får besökarna en fantastisk möjlighet att ta sig runt i så gott som hela kommunen. På dessa bilder finns sedan upplagt intressepunkter utifrån göra, bo, se och äta. Inledningsvis finns cirka 300 intressepunkter med allt från vandringsleder till hotell. Och klickar man sedan vidare får man ytterligare information om besöksmålet.

Inför starten har alla besöksföretag i Laholms kommun fått en egen markering. Vill företagen sedan utöka sin information finns ytterligare två nivåer att välja på. En som redan har valt detta är Mats Johansson, Marias camping.
- Ingen i dag tar sig tid att läsa en massa text om en plats man vill besöka. Genom visitlaholm.se kan man genom foto och filmer direkt få en bild av platsen och vår camping, det är oslagbart.

Fortsatt utveckling

- Det har varit intensiva veckor, men vi har haft otrolig tur med vädret, vilket gjort att vi fått riktigt fina bilder och att arbetet har kunnat flyta på, berättar Fredrik Jansson från Comotion. Att få vara med och bygga denna unika sida har varit kul och det är otroligt inspirerande att få jobba med en kommun som vågar satsa såhär. Nu när grunden är lagd så fortsätter arbetet med att utveckla sidan.

 

Fredrik Jansson och Daniel Johansson från Comotion förklarade för HP journalisten Jessica Pamp hur den nya sajten fungerar.

Inledningsvis handlar det om att jobba vidare med detaljer som ska på plats. Men också att försäkra sig om att alla intressepunkter och besöksmål ligger på rätt plats och att sidan fungerar som det är tänkt i alla lägen. Men därefter finns näst intill oändliga möjligheter till utveckling.

Tillväxt för besöksföretagen

Med denna sajt hoppas Laholms kommun att fler upptäcker vad som erbjuds här i form av att bo, äta, och göra saker. Därmed tillväxt för besöksföretagen och kommunen växer som besöksmål.

 Text och bild: Anna-Lena Karlsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 juli 2014