JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Leijon chef för LBVA

Tidigare VA-chef i Laholm leder LBVA

Publicerad 28 augusti 2014

Mattias Leijon blir den förste förvaltningschefen för Laholmsbuktens VA.

Den 1 juli blev Laholmsbuktens VA egen förvaltning inom Halmstads kommun. Dess förste förvaltningschef blir Mattias Leijon, som tidigare var VA- och renhållningschef i Laholms kommun.

– Vi är väldigt nöjda med att valet föll på Mattias i den tuffa konkurrensen. Samtidigt som det markerar en nystart, så får också organisationen kontinuitet eftersom han tidigare var ställföreträdande VA-chef, säger Lena Olofsdotter (C), ordförande i nämnden för Laholmsbuktens VA.

Utnämningen kommenteras också av kommunchefen i Halmstads kommun, Fredrik Geijer.

- Jag ser fram emot att få Mattias i kommunens ledningsorganisation. Han är kunnig och har goda ledaregenskaper.

Bakgrund i branschen

Mattias Leijon är utbildad civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik vid Luleå universitet. Efter utbildningen har han arbetat med VA-frågor i flera organisationer i södra Sverige, bland annat i Laholm.

När Halmstads och Laholms kommun bildade Laholmsbuktens VA den 1 januari 2011 fick han rollen som ställföreträdande VA-chef och enhetschef för miljö- och processenheten.

– Det ska bli otroligt roligt och inspirerande att anta den här utmaningen. Jag vet att vi kan nå långt tillsammans, säger Mattias Leijon, som tillträder tjänsten den 15 september.

Egen förvaltning

Laholmsbuktens VA blev en egen förvaltning den 1 juli 2014, efter att tidigare ha varit en del i teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun. LBVA blir nu en av 14 förvaltningar i Halmstads kommun, och ansvarar för VA-verksamheten i både Halmstads och Laholms kommun. Med det kommunövergripande samarbetet ska vattenförsörjningen säkras samtidigt som organisationen ska bli effektivare och resursstarkare.

Nämnden för Laholmsbuktens VA har fem ordinarie ledamöter varav tre är från Halmstad och två från Laholm. Ordföranden, Lena Olofsdotter (C), kommer från Laholms kommun.

    

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 28 augusti 2014